g

g
Legyen fény!

2014. február 13., csütörtök

Szeressétek...

A szeretetnek óriási hatalma van.

Nem hiszed? Próbáld ki!

Létezik egy eléggé közismert kísérlet: a csíráztatás.
Ültess el két egyforma, könnyen kicsírázó fajtájú magot - leginkább babot szoktak használni erre. Elég az is, ha csak vattára helyezed. Öntözd mindkettőt naponta, lehetőleg egyformán.
Minden körülmény legyen egyforma, egyet kivéve: az egyiket szeresd is!
Gondolj rá naponta többször meleg szeretettel, beszélj hozzá, becézgesd, fogd meg gyakran a poharát, cserepét, vagy amibe ültetted...és figyeld meg, mi történik!

Ugyanez figyelhető meg a világhírű Masaru Emoto kísérleteiben. Ő a vizet tette ki különféle pozitív és negatív hatásoknak: zenének, szavaknak, imának, aztán megfigyelte, hogy a víz milyen kristályformákat mutatott megfagyásakor...hát, több, mint elgondolkoztató, amit tapasztalt. És a testünk nagy része víz...

Egy emberke lelkét szetetettel lehet növeszteni, és haraggal, közönnyel, félelemkeltéssel rendesen tönkre lehet vágni...sokszor egy életre...

Hát ezért kérem, ha lehet: szetetettel a szívetekben közlekedjetek a világban!
Szeressétek elsősorban magatokat. Szeressétek a körülöttetek élő embereket, és - igen, kedves miskolciak - szeressétek a városotokat!
Nemrég költöztem ide, és lépten-nyomon azt tapasztalom, hogy kedves emberekkel találkozok, akikkel beszédbe elegyedve hamarosan oda jutunk, hogy ez a város milyen ....!

Elárulok egy nagy titkot. Mi vagyunk a város! Sőt! Mi vagyunk az ország! Mi vagyunk a világ!

A Diósgyőr-szurkolók nyilván érzik, hogy a csapat nem abból a tizenegy emberből áll, aki éppen akkor a zöld gyepen kergeti piros-fehérben azt az egy szem labdát. A kispad, az öltöző, és az egész lelátó - természetesen az emberekkel együtt - az mind-mind a csapat, ugye?

Na, hát pontosan ilyen a család, az utca, a lakótelep, a város, a megye, az ország, az Únió, a Föld...

Nincs ember, aki nem képes a szeretetre. Legfeljebb nem tudja, hogyan kell, mert nem tanították meg rá.
Akkor most itt a recept: azt add másoknak, amit Te is kapni szeretnél! Egy mosolyt, egy símogatást, egy ölelést, néhány jó szót, kenyeret az éhezőnek, meleget a didergőnek...nem folytatom.

Folytasd Te! Elő azzal a babbal!
Rajta gyakorolhatsz. Gyakorolhatod a szeretetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése