g

g
Legyen fény!

2014. május 8., csütörtök

Ezt főztem ki - húsvéti hatkezes töltött kenyér

Hozzávalók

Tészta:

- hat kéz (lehetőleg párban)

- 1 kg fehér liszt

- 1 kalán só

- 1 kalán cukor

- 4 dkg élesztő

- kevés tej

- langyos víz igény szerint

- némi veríték a dagasztáshoz

- macskaszőr (lehetőleg fehér)

- minden egyéb, ami beleesik

Töltelék:

- sonka

- tojás

- hagyma

- sajt

- torma

- kölni

- néhány maradék locsolkodó

- macskaszőr (lehetőleg fehér)

A kenyeret kora hajnalban, még a locsolók érkezése előtt meglévő pár kezünkkel dagasszuk meg, az összetevőket gondosan belehányva.

(A kenyér receptjét már előző este egyeztessük a másik pár kéz tulajdonosával, aztán csináljuk úgy, ahogy mi gondoljuk.)

Közben engedjük el a kutyát, és kapcsoljuk ki a csengőt, illetve engedjük le a redőnyöket ízlés szerint.

Az esetlegesen mégis bejutó locsolókat üssük agyon egy léccel, a töltelékbe még jól jöhetnek.

Amíg kel a tészta, keltsük fel a másik két pár kéz tulajdonosait is.

Reszeltessünk velük sajtot, vágassuk össze a tojásokat.

A sonkát vegyük ki a macska szájából, a macskát rakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Ha már nem nyávog, vegyük ki, és dugjuk el a gyerek elől.

A fent említett sonkát, locsolókat, egyéb titkos összetevőket is aprítassuk fel a többi kezekkel.

Ha megkelt a tészta, osszuk ketté.

Nyújtassuk ki nyújtódeszkán, töltsük meg.

A macskaszőrt ki ne felejtsük!

Időnként lőjünk ki a locsolókra az ablakon és bíztassuk a kutyát.

A megtöltött, henger alakúra formázott kenyereket fent említett, már macskátlanított sütőben hosszasan süssük ki.

Amíg készen nem lesz, együnk valami mást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése